FruGrøn.dk

|

Husarbejde, sundhed og miljø med oplevelser

Billig strøm – pas på!

september 21st, 2022 at 12:38

Lige nu efterspørger vi alle billig el og gas, og sælgerne står parat med gode tilbud på billig strøm. Men kan vi nu tro på deres “billige priser”?

Nej, det kan du ikke altid. Min søgning på Google viser, at flere firmaer bruger smart markedsføring for at få aftaler med os “uvidende” forbrugere.

Flere firmaer starter deres side med gode og velmenende råd om energi besparelser og fortæller at de sammenligner priser på markedet. Du skal så logge ind med navn og telefonnummer og de kontakter dig med tilbud fra deres 4 firmaer.
Et eksempel er siderne Elberegner.dk, Findenergi.dk og Dinfagpartner.dk som er smart markedsføring fra KUN 4 elhandlere (Velkommen, NettoPower, NRGI og OK). umiddelbart smart markedsføring med så mange forskellige domæner.
Som forbruger er det meget vanskeligt at gennemskue de forskellige aftaler man kan indgå med elhandlerne. Fast pris, variabel pris, kvartalsel, flexafregning, spotpris, timepris, vindstrøm m.v.

Brug uvildige rådgivere

Vil du have uvildig rådgivning om elpriser så brug elpris.dk, som er et uvildigt site fra Forsyningstilsynet. Her indtaster du dit postnummer og dit elforbrug, fx 4000kWh, og du kan så sammenligne de forskellige tilbud. Med mindre du gider skifte hele tiden skal du ikke falde for de mange “introduktionstilbud”
Vil du have uvildige energispareråd SparEnergi.dk som er fra Energistyrelsen. Eller “CO2tips.dk” som har mere kreative råd. smil, og vil du følge med i dit eget
Vil du følge med i dit eget elforbrug, så log ind på eloverblik.dk som er fra Energinet.dk, som også er en ministeriel virksomhed
Vil du læse mere uvildigt viden om energiforbrug anbefaler jeg artikler fra Forbrugerrådet.dk, Bolius.dk, og CO2tips.dk

Timeafregning – gør en forskel

Vil du være med til at spare på elregningen og bruge strøm når det er billigt, så er det en god ide, at vælge en aftale med afregning time for time. For et få en sådan aftale skal du på Elpris.dk trykke på “variabel pris” og “flexafregning”.
Udover besparelser på elregningen er du med til at gøre en en god indsats for miljøet. Så har du tid og lyst, så vær med til at gøre en indsats for miljøet. Samtidig har det den fordel at vores elnet bliver bedre udnyttet.

Elmåler

Er det menneskehandel?

Det er min klare opfattelse, at flere af os forbrugere gerne vil være med til at gøre en forskel for miljøet. Nedsætter vi sammen CO2 emissionen er billigere end at bygge nye vindmøller, solcelleparker og kraftværker.

El-branchen må slutte med at forvirre os forbrugere med den manglende gennemsigtighed i branchen. Vi må have klare og ensartede ord på det vi køber. Det er en opgave for Green Power Denmark ( Dansk Energi) of Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet. Måske vi skal tænke helt stort og droppe el-liberaliseringsloven?

I mine mange år enden for elbranchen har jeg flere gange erfaret, at smarte mænd opretter et firma med smart markedsføring hvor vi forbrugere kan købe deres billige strøm. Når firmaet har samlet kunder sammen bliver kunderne solgt til større firmaer, det betaler mange penge for kunderne. Det kalder jeg “menneskehandel”, men det er lovligt med loven om liberalisering af elmarkedet.

Tags: , , ,

Comments are closed.