FruGrøn.dk

|

Husarbejde, sundhed og miljø med oplevelser

Nyheder i August

august 10th, 2009 at 12:14

Ny rapport om Danskernes måltidsvaner

I to tredjedele af familierne i Danmark er det fortsat primært kvinderne, der har hovedansvaret for at lave mad. Læs mere under husarbejde.

Kender du “Klimahjulet”

At genanvende materialer sparer energi og CO2
1 stk konservesdåse af genvundet materiale sparer energi svarende til 7 timers TV-kiggeri.
1 kg aviser af genvundet af genvundet materiale fremfor jomfrueligt papir svarer til energiforbrug til opladning af en mobiltelefon til samtale i 4½måned.
17 kg CO2 spares ved genvinding af 10 stk mobiltelefoner
56 kg CO2 spares ved genvinding af 56 Computerskærme
Bestil klimahjulet på www.stenametall.dk. STENA Koncernen er Nordens største genvindingsvirksomhed. De har beregnet kreative sammenligninger for genanvendelse af stål, aluminium, plast (HDPE), papir og glas. STENA genvinder hvert år materialer svarende til en reduktion på 10.mil tons CO2. Læs artikel i Grøn Hverdag, juni 2009, www.gronhverdag.dk
Primærkilde: “Envoronmental benefits of recycling, an international review of life cycle comparison for key materials in UK recycling sektor”, The Waste &Rescources Action Programme (WRAP) September 2006

Video med klimavenlig mad

Persille er et af de sundeste produkter man selv kan dyrke i haven. Når man dyrker i egen have, får det often en kraftigere smag, flere vitaminer og sekundære næringsstoffer end det man køber. Derudover er CO2-forbruget til dyrkning i haven meget begrænset.
Set i et livscyklusperspektiv er hjemmeproduktion også bedre for miljøet og klimaet. Der spares CO2 fordi der bruges mindre energi på opbevaring, transport og emballage. Der kommer ialt 5 videoklip i serien. Se videoerne:
Læs om: Klimavenlig mad i juli under klima opskrifter

Comments are closed.