FruGrøn.dk

|

Husarbejde, sundhed og miljø med oplevelser

Sådan laver du brun sovs

januar 23rd, 2020 at 11:37

Mange tror, at brun sovs altid er fedende. Det passer ikke!

Men det kommer an på, hvordan man laver sovsen. Bruger man piskefløde, smør og osteprodukter bliver sovsen fed. Men vil man være klimavenlig og undgå madspild, er det en god ide, at anvende de rester, der er på stegepanden til en god sovs. Se her hvordan:

 

Vi skal da have brun sovs

FruGrøn har prøvesmagt en brun sovs på pulver. Selvom pulveret indeholder 22 forskellige ingredienser, smagte den ikke ret godt. På pakken står der et lille tip. “Tilsæt et svitset finthakket skalotteløg og erstat 1 dl af vandet med fløde”. Ud fra et klimaperspektiv er pulversovs en dårlig ide. Der anvendes energi til tilberedning, tørring og emballering af sovsen på fabrikken. Den transporteres ud til forbrugerne, og forbrugeren smider al den gode sky fra panden ud i kloakken. Lær og lav en god gammeldags sovs næsten gratis, og spar kloakken for pandefedtet.

 

Du kan kommentrer på vieoen på YouTube: https://www.youtube.com/embed/tvHmEQDquxg

Comments are closed.