FruGrøn.dk

|

Husarbejde, sundhed og miljø med oplevelser

Ukrudt og eddike

juli 23rd, 2010 at 11:36

Da der er rigtig mange og gode erfaringer med at anvende opløsninger af eddikesyre til fjernelse af ukrudt på fortov og fliser har jeg d.d. sendt følgende spørgsmål til Miljøstyrelsen.

“Som FruGrøn i Sorø, vil jeg gerne bede om jeres svar følgende:Søskovvej 10, 4180 Sorø

Må jeg spraye den eddikesyreblanding, som jeg har afkalket kaffemaskine med ud på mine fortovsfliser/brosten? (det er 1 del eddikesyre og 3 dele vand)
Jeg ved, det virker rigtig godt. Og det er jo en svag syre, som bliver nedbrudt til vand og CO2. Hvis jeg ikke anvender den, vil den komme i kloakken.

Der er rigtig mange forbrugere, der på hjemmesider og på blogs fortæller, at dette er effektivt og miljøvenligt, men ”eksperter” skriver, at det ikke er et godkendt ukrudtsmiddel.

På min gade i Sorø, kommer kommunen en gang imellem og brænder/svier ukrudtet med en gasbrænder på brostenene. Efter nogen til er der igen ukrudt. Det sjove (eller kedelige) er, at man så kan se hvilke beboere der selv sprøjter efterfølgende. Nogle anvender pesticider og andre anvender opløsninger af eddikesyre.

Jeg har orienteret mig i de forskellige pjecer om ovennævnte, herunder jeres pjece om, hvordan man bekæmper ukrudt i fortov m.v.

Græsgrønne hilsner

Anne Grete Rasmussen”

Comments are closed.