FruGrøn.dk

|

Husarbejde, sundhed og miljø med oplevelser

E-lærings videoer

februar 16th, 2010 at 21:52

E-læring om sundhed og miljø

Disse 4 videoklip er udarbejdet i forbindelse med “det kreative CO2 projekt”, som er sponsoreret af Dansk Energi og University College, Sjælland. På projektets hjemmeside www.co2tips.dk er der flere videoklip der giver inspiration til, hvordan vi nemt og billigt kan være med til at nedsætte CO2-udslippet i vores hverdag

Lav smooties med lidt energi

Elforbruget til blenderen lå på 2Wh hvilket svarer til ca 1g CO2. Hovedparten af vores elforbrug går til køling og frysning af vores madvarer, belysning og vask. Produktion af frugterne forårsager en meget større CO2 emission. Svenske tal viser at frugt i gennemsnit udleder 1,66kg CO2 pr. kg frugt. Spredningen er stor.

  • Nationalt dyrkede æbler udleder ca. 0,320 kg CO2 pr. kg
  • Importerede bananer på 1,100kg CO2 pr. kg
  • Tropisk frisk frugt transporteret oversøisk med fly 10,570 kg CO2 pr. kg frugt.

Kilde: Måltiders klimapåvirkning

Så smooties af gode danske frugter vil være et særdeles CO2 venligt valg. Evt. suppleret med danske grøntsager som gulerod, kål og krydderurter. Det bedste valg er at selv at plukke æblet i egen have.

Genanvend madrester (1) – og nedsæt CO2

Danskerne smider rigtig meget mad i skrællespanden, som med fordel kan anvendes enten til pålæg, til biksemad, i fars eller i brødet.

Genanvend madrester – specielt kødet! – og nedsæt CO2

Sjov og grøn mopning

De viste videoklip er optaget i de kreative sundhedsværksteder på ernæring og sundhed, Ankerhus. Udarbejdet af projektleder på det kreative CO2 projekt, Anne Grete Rasmussen og Filmproducer Lasse Bo Wamsler

Comments are closed.