FruGrøn.dk

|

Husarbejde, sundhed og miljø med oplevelser

Spændende oplevelser i uge 44:

oktober 31st, 2009 at 20:33
Prøvesmagt klimavenlig menu på Hotel Christine i Næstved. Super!

Så planter vi æbletrær i daginstitutioner

Fru Grøn og IB fra Broby Planteskole planter frugttrær i 8 daginstitutioner i Sorø Kommune. Børnene har lovet ikke at ødelægge træerne, og at de først plukker æblerne, når de er modne. dvs lige før de falder af træet. Hvis man venter til de er helt modne smager de bedst og der er flest vitaminer og sekundære næringsstoffer i. Vi opfordrer de 8 institutioner til at sende foto af deres børn og discovery-æbletræet, når der kommer flotte røde æbler på. Ib og jeg overvejer præmier til de børnehaver, der passer deres frugttræer bedst.

Plantet frugttræer med Ib i 8 børnehaver i Sorø

Børnene har lovet ikke at ødelægge træerne, og at de først plukker æblerne, når de er modne. dvs lige før de falder af træet. Hvis man venter til de er helt modne smager de bedst og der er flest vitaminer og sekundære næringsstoffer i. Vi opfordrer de 8 institutioner til at sende foto af deres børn og discovery-æbletræet, når der kommer flotte røde æbler på. Ib og jeg overvejer præmier til de børnehaver, der passer deres frugttræer bedst.

Plant træet rigtigt!

Et hul på 40x40x40 cm og løsne jorden omkring. Udenom skrælles græsset af, således at græsset ikke tager næring og vand fra træet. Vigitgt at podestedet er under jorden. Jorden stampes gode om roden, og der lægges evt. bark eller ren muldjord i cirklen. Træet grundvandes til foråret, d.v.s. alle børn vander med hver sin lille spand. grundvanding et par gange i løbet af den første sommer derefter kalrer træet sig selv. Det skal have gødning.

Æblemos af Discovery og Filippa til deltagerne i Danmarks Naturfredningsforeningsmøde i Sorø

Dertil fødeskum og gammeldags knasende brødkrummer. Smulder noget “gammelt” brød og bland det med hakkede nødder, puddersukker og smør. Sæt det i en ovne der har været i brug, og gør det sprødt ved lav temperatur (150 grader)

Comments are closed.