FruGrøn.dk

|

Husarbejde, sundhed og miljø med oplevelser

”Plante smil og plante sundhed”

oktober 20th, 2009 at 20:23
Der har været rigtig mange børneinstitutioner der har ønsket at få plantet frugttræer på deres institution, således at børnene fremover kan få frisk, sund og CO2 neutral frugt. Så vi planter masser af frugttræer i

Sorø fredag den 30. Oktober fra kl. 9 til kl. 14

Forældre, børn, studerende og pædagoger vil i løbet af uge 44 sætte fokus på vigtigheden af at spise sund og lokaldyrket frugt. Det kan ikke passe, at vi skal fodre vores børn med  importeret frugt fra Frankrig, Chile, Argentina, Tyskland m.v., når vi selv kan dyrke sundere frugter i haven.
Der er 4 gode grunde til at vi spiser frugt, der er dyrket på institutionen eller i egen have:
  1. Det giver et positivt bidrag til drivhuseffekten at plante træer. De optager CO2 og giver os mennesker ilt
  2. Man undgår transport af frugt og reducerer hermed både mængden af CO2–emission, og andre forurenende stoffer (PAH) i luften, samt ulykker i forbindelse med transporten
  3. Børnene får frisk frugt, der ikke er sprøjtet med pesticider
  4. Børn og voksne lærer at plante og pleje frugttræer, og ikke mindst at plukke høsten, når den smager bedst og når den indeholder flest sekundære metabolitter.
Den ”Miljøpris” jeg har modtaget af Grønt Forum i Sorø skal anvendes til plante frugttræerne. I samarbejde med Broby Planteskole har jeg udarbejdet en plan for plantning af Discovery, Fillipa og blommetræer i 4 børnehaver og på ernæring og sundhed Ankerhus. Og ungerne skal selv grave hullerne. Se skemaet på næste side.
Venligst FruGrøn i Sorø, Anne Grete Rasmussen
Telefon 57835046 eller 20652065. Hjemmeside www.frugrøn.dk eller www.husarbejde.dk
Filippa

Comments are closed.