FruGrøn.dk

|

Husarbejde, sundhed og miljø med oplevelser

Spis fedtemadder

marts 15th, 2021 at 11:40

Krydderfedt til rugbrødsmadder

Mange smider rester af svinefedt fra stegt flæsk, flæskesteg og andesteg ud i kloakken. Det er madspild, da det kan genanvendes til lækker og “sund” krydderfedt. Kom revne æbler, løg og krydderier i fedtet, så er det et meget lækkert pålæg til en rugbrødsmad. Opbevares ca. 1 måned i køleskabet, hvis fedtlaget er ca. 1 cm ovenpå æbler/løg. Kan også fryses.  Efter nytår og vinteren igennem spiser vi dejlige fedtemadder på hjemmebage rugbrød. Det smager dejligt under sild, spegepølse eller en ostemad. Brug fedtet på en sund måde. Se hvordan laver man kan lave krydderfedt?

Da andefedt er meget flydende, bliver det bedst, hvis det blandes med svinefedt. Halvdelen af disse kommes i fryseren

Krydderfedt fra jule anden-, og flæskesteg med sure æbler og revet løg.

Tags:

Comments are closed.