FruGrøn.dk

|

Husarbejde, sundhed og miljø med oplevelser

Hvor er kvinderne i Politiken?

januar 28th, 2009 at 20:38
Lørdag den 7. februar inviterer Politiken 7 mandlige økonomer til at diskutere, hvad der skal gøres ved finanskrisen. De er alle pessimistiske og foreslår forskellige økonomiske indgreb. I avisen står der også 5 gode råd til hvordan man klarer sig underfinanskrisen. Dette er også skrevet med en maskulin tilgang.
Kreativitetsteorier viser, at nytænkning sker når der stilles “skøre” spørgsmål til noget eksisterende, og at udviklingen ofte ændrer sig i krisetider. Jeg opfordrer derfor Politiken til at bede 7 kvinder om at finde frem til nogle gode “kriseråd”, for således at få en nuanceret bud på udviklingen i fremtidens samfund.
En stor dansk koncernleder har udtalt: “Kunsten er at generere profit og samtidig have fokus på etik, social ansvarlighed og miljø”. Ja, men vi må diskutere, hvorledes dette kan realiseres, og om det overhovedet er muligt og ønskeligt med vækst, for at give borgerne i samfundet mere livskvalitet. I det følgende giver jeg mine råd:
Mine forslag er “oplevelser” som giver gratis M-vitaminer til et bedre, sundere og mere bæredygtigt liv. Hvis vi er optimistiske, åbne, positive og tænker kreativt og originalt vil det give energi til at klare “krisen”. Mine forslag er:
 • Planlæg haven: Dyrk tomater, peber, grøntsager m.v. Så skal vi snart i gang med at planlægge hvilke grøntsager og frugter, der skal dyrkes i haven og i drivhuset til sommer. Se mine tomattips……..

 • Lav mad af friske lokalt dyrkede produkter
 • Plant et par gode æbletræer
 • Gå tur i skoven og pluk bær og svampe
 • Ta ud og fisk med hele familien
 • Bag gode fuldkornsbrød til hele ugen
 • Prøv en kødløs dag om ugen
 • Prøv at drikke postevand en hel uge
 • Køb ind i genbrugsbutikker

Og hvad med dansk te?

Lav evt. aftaler om at alle i familien halverer tiden foran TV og PC’en. Det sparer CO2 og giver tid til andre aktiviteter.

Diskuter hvorledes familien kan anvende den energi, der ligger i kreativitet, oplevelse, nydelse og samarbejde gennem følgende M-vitaminer:

 • Mad
 • Motion
 • Musik
 • Morskab
 • Medskab
 • Meditation
 • Medier

Comments are closed.