FruGrøn.dk

|

Husarbejde, sundhed og miljø med oplevelser

Opvask

GLAS-pest?

Glaspest kommer ofte på fine, gamle eller dyre glas. Flere kilder beskriver, at det skyldes varmen i opvaskemaskinen, men er der andre årsager?

 

glaspest

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvis du har glaspest på dine glas, så skriv til mig hvilket opvaskemiddel du bruger i opvaskemaskinen. ( idemager@gmail.com)
Jeg vil gerne finde frem til om der er opvaskemidler, der IKKE giver glaspest.

OG HVORFOR er der oftest en rand af kraftig ætsning på glassene?

Håndopvaskemidler og allergi

Fru Grøn maj 2014130

 

 

 

 

 

 

 

FruGrøn.dk har undersøgt 20 håndopvaskemidler for indhold af vaskeaktive stoffer og problematiske konserveringsmidler,som Methylisothiazolinoner.

Konklusionen er klar:

  • Køb miljømærkede midler
  • Køb koncentrerede midler. Knapt halvdelen af midlerne indeholder 15-30% anioniske tensider, mens resten kun indeholder 5-15%.

Min undersøgelse viste, at

  • 7 ud af de 20 opvaskemidler indeholder isothiazolinoner (methylisothiazolinone, octylisothiazolinone eller benzisothiazolinone)
  • 8 midler anvender Kaliumsorbater (Potassium Sorbate) som konserveringsmiddel, hvilket er et bedre valg rent sundhedsmæssigt.
  • 2 af midlerne anvender mælkesyre som konserveringsmiddel, hvilket også er ok.
  • De sidste 3 midler, som er miljømærket indeholder ingen problematiske konserveringsmiddel.

Læs hele FruGrøn’s undersøgelsen: Konserveringsmidler i håndopvaskemidler

Forbrugerstyrelsen har fundet MCI og MI i 19 af de 76 undersøgte flydende håndsæber. Her var konklusionen også “Køb miljømærkede midler”. I undersøgelsen indgår ikke faste håndsæber, hvilket er kedeligt.

Da de faste håndsæber indeholder meget lidt vand, er det ikke nødvendigt at tilsætte kemikalier for at håndsæben skal holde sig. Måske vi skal gå tilbage til de faste håndsæber, for at undgå problematiske konserveringsmidler?
Link til Forbrugerstyrelsens artikel

Videnskab.dk bragte 19.maj 2015 en artikel. ”Nye allergier skyller ind over vores liv”. Methylisothiazolinoner som bruges til at konservere solcremer, vådservietter og i opvaskemidler synes at give store problemer.

 

Rengøringsmidler 066

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.