FruGrøn.dk

|

Husarbejde, sundhed og miljø med oplevelser

Grøn sundhed Langeland

Grønt Ø-mærke til Langeland

I 2015 kunnne det Røde Ø-mærke fejre 25 års fødselsdag.
Godt gået og TILLYKKE! Men vi må videre!

På Langeland er der mange, der producerer gode lokale fødevarer. Der er blandet drift, så der anvendes gødning fra høns og husdyr, hvilket er meget økologisk. De lækre fødevarer bliver solgt billigt og friske ved sjove boder ved landevejen.

Giv lokale producenter et Grønt Ø- mærke!
Lokale fødevarer kan være mere økologiske, end importere fødevarer, som er lang tid undervejs.

Udover fordelene ved det røde Ø-mærke, er der 4 ekstra fordele ved det grønne Ø-mærke:

    • Naturlige ressourcer og arbejdskraft udnyttes i lokalområdet
    • Klimabelastningen nedsættes
    • Læring og oplevelse i naturen
    • Større kendskab til årstidens fødevarer og hvordan de tilberedes sundt

Jeg besøgte en række sjove landevejsudsalg på Langeland.
Både mene bedsteforældre og mine forældre har handlet med Rita og Ewald fra Rifbjerg i en menneskealder. Det er tegn på kvalitet. Jeg spurgte dem, hvorfor de ikke sælger deres lækre fødevarer i Madmarkedet på Skovsgård. Hør her:

Grønt Ø til Langeland from Anne Grete Rasmussen on Vimeo.

 

SPIS Langeland – Medicinplanter til aftensmaden?

Det er med stor glæde, at jeg er inviteret til at holde oplæg om emnet – Spis Langeland – Medicinplanter til aftensmaden? Det er arrangeret af Medicinhaverne i Tranekær, som jeg er medlem af. Foreningen har til formål, “at fremme udvikling af kommercielle og ikke kommercielle aktiviteter inden for planteressourceområdet og iværksætteri med afsæt i planteressourcer, og afledte udviklingsaktiviteter inden for fremstilling, sundhed, velvære og turisme”. 

I mit oplæg kommer jeg ind på den udvikling der er sket i kosten fra 1907 (Ernæringsstatus1.Frederik), 1960 (Ernæringsstatus2.Martin), som er min farfar fra Tullebølle. Og (Ernæringsstatus3.Bengt) fra 2013. Hvordan er det gået med de sekundære næringsstoffer, der er med til at forbedre vores immunforsvar og dermed undgå alvorlige sygdomme. OG kan vi langelændere gøre noget for, at det igen bliver populært at dyrke og spise sunde lokale fødevarer. Se Annonce fra Øboen. Spis Langeland og en pressemeddelelse der fortæller lidt mere emnet: Pressemeddelelse SPIS Langeland, Medicinplanter til aftensmad.

Link til Powerpoint: SPIS LANGELAND – Medicinplanter til aftensmad FruGrøn opfordrer til ar besøge medicinhaverne, der er drevet af frivillige på Langeland. Man kan også blive medlem.

Comments are closed.